Meld meg på
På Hardanger House finnes en rikholdig vinkjeller som vi presenterer produkter og produsenter fra gjennom ulike arrangement og vinsmakinger. Men hotellet ønsker også å promotere unike produsenter og historier – og vi er derfor svært stolte av å kunne presentere et arrangement helt utenom det vanlige, på en helt spesiell dato i et historisk perspektiv!
Vinselskapet P. A. Larsen var et av de første – og definitivt det største – av selskapene som omsatte vin og brennevin i Norge før Vinmonopolets opprettelse 30. november 1922. Selskapet var kjent som en tilbyder av kvalitetsvin fra datidens ypperste vinområder, som Bordeaux, Burgund og Champagne. Det var også det første selskapet som reiste til vindistriktene og handlet direkte med slottene, i motsetning til å handle via tyske mellommenn slik standarden var på slutten av 1800-tallet. De omfattende vinkjellerne til P. A. Larsen utgjorde senere oppstartsbeholdningen til det statlige monopolet.
30. november 2022 – på Vinmonopolets 100-årsdag – gjenoppstod P. A. Larsen som en aktør i den norske vinimportørbransjen. Dette kom i stand som et samarbeidsprosjekt mellom bl.a. Tølløv Foss Heggem og en av Norges aller fremste vinpersonligheter, restauratør Pontus Dahlström. Dahlström, som opprinnelig er fra Finland, har over tjue års fartstid som sommelier i Norge. Han startet sin karriere hos Eyvind Hellstrøm på Bagatelle, før han – etter et par år på importsiden – startet Maaemo sammen med Esben Holmboe Bang i 2010. Da Maaemo mottok sin tredje stjerne i Michelin-guiden solgte Dahlström seg ut og startet etter hvert nabolagsrestauranten Kolonialen på Bislett. De første lanseringene fra P. A. Larsen har høstet svært gode anmeldelser fra norsk vinpresse, og allerede hatt en eventyrlig suksess på Vinmonopolet.
På den historiske datoen – 30. november – får vi besøk av Pontus Dahlström, for årets siste Winemakers Dinner på Hardanger House. Han vil presentere deler av P. A. Larsen-porteføljen som nå består av hele 8 viner fra Burgund, Bordeaux, Pfalz og Rioja. Han vil også fortelle oss om norsk vinhistorie og ta et dypdykk i P. A. Larsen sin fascinerende historie.
Arrangementet vil bestå av ca. to timers vinsmaking og foredrag etterfulgt av en 5-retters gourmetmeny der deltakerne får smake viner spesielt tilpasset menyen denne kvelden. Måltidet er lidenskapelig sammensatt for å fremheve de gode smaksopplevelsene og samhørigheten P. A. Larsen sine viner gir i kombinasjon med ulike råvarer, urter og krydder.
Velkommen til Hardanger House for årets siste Winemakers Dinner, og en historisk vinsmaking med en entusiastisk rebell i bransjen, lørdag den 30. november kl. 17:00.
Hardanger House er et familieeid designhotell som er omkranset av vakre Hardangerfjorden, Folgefonna og majestetiske vestlandsfjell!
Rommene på Hardanger House byr på alt du trenger for et behagelig og trivelig opphold. Samtlige rom har møblert terrasse med fantastisk utsikt over Hardangerfjorden.
I restauranten opplever du en kulinarisk reise gjennom Hardanger. Kjøkkenet presenterer en ujålete gourmetopplevelse tilberedt av de beste lokale råvarer.
Les mer
Spill av video